На допомогу вчителю ангійської мови

Результат пошуку зображень за запитом "утпдшір еуфсрук"
Сьогодні існує велика кількість різноманітних сайтів з комп’ютерними іграми, які педагог може використовувати для формування основ іншомовної лексичної компетенції. Також можна знайти і сайти, які дають можливість створити свою авторську гру або гру за зразком чи шаблоном зі своїм лексичним матеріалом. Далі ми пропонуємо ознайомитися з деякими прикладами on-line ігор, які можна знайти і отримати доступ до них за допомогою Інтернету.
LinguaLeo
Програма є освітньою платформою для вивчення і практики іноземної мови, яка побудована у формі on-line гри. На сьогодні загальна кількість зросла до 18 000 000 користувачів. Сервіс доступний через додатки для iOS, Android і Windows Phone, як веб-додаток і розширення для браузерів Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera і Safari. Назва компанії походить від імені її талісмана і ігрового персонажа – левеняти Лео.
У навчанні користувача супроводжує Левеня Лео. За корисні дії, тренування, активність і платну підписку користувач отримує ігрову валюту – фрикадельки, які Лео з’їдає за додавання нових слів і фраз в особистий словник. Регулярно харчуючись, Лео підвищує свій рівень і робить доступними нові вправи. Платна підписка дає нескінченний запас фрикадельок.
Переваги програми:
-         цікавий анімаційний герой, що супроводжує процес навчання;
-         яскарий і цікавий інтерфейс;
-         цікаві тренажери у формі гри;
-         можна самостійно створювати свій словник, записуючи туди необхідні слова;
-         доступний на різних девайсах;
-         доступна безкоштовна версія з певними обмеженнями.
Недоліком програми є лише російськомовний інтерфейс, адже програма створена в Росії.
Результат пошуку зображень за запитом "LinguaLeo"
FunBrain
Продукт є навчальним веб-сайтом для дітей і дорослих. Саме на цьому сайті був вперше опублікований щоденник Wimpy Kid, який згодом перетворився в успішну серію книг і фільмів. Сайт був заснований у травні 1992 року і належить компанії Poptropica Worldwide; відділення сімейної освітньої мережі. Нинішній видавець – Джес Бральєр. Сайт має різні розділи, одним з яких є ігри. Також можна відокремити ігри лише для певного класу, наприклад, лише для першого класу.
Однією з найкорисніших ігор на цій платформі можна вважати гру «The Plural Girls», яка допоможе запам'ятати, як пишуться англійські іменники у множині. Можна грати у двох різних формах: обрати правильне слово з двох варіантів або написати самостійно слово у множині. Крім того, передбачено два рівня складності: перший підійде для рівня Elementary-Intermediate, другий – для Upper-Intermediate і вище.
Також варто приділити увагу грі «Stay Afloat», яка є аналогом гри «Шибениця» англійською мовою, але в більш гуманному форматі, де ніхто нікого не вішає, а лише топиться ваш човен (від чого і походить назва гри). Обираєте потрібну тематику і вправляєтесь у відгадуванні слів. Грати можна, починаючи з рівня Pre-Intermediate.
Перевагами платформи є:
-         барвиста графіка;
-         велика кількість тематичних on-line ігор;
-         рекомендований дітям від 7 років.
Серед недоліків варто зазначити ліміт на безкоштовне користування, який складає місяць. Щоб надалі користуватися платформою необхідно оплатити абонемент.
Батьки і вчителі можуть довіряти FunBrain, оскільки веб-сайт забезпечує задоволення і безпечний досвід навіть для наймолодших учнів. Веб-сайт Funbrain – це безпечний сертифікований сайт, де батьки можуть бути впевнені у безпеці своїх дітей. Сайт надає безпечне ігрове середовище, яке поєдує навчання та розваги.
Результат пошуку зображень за запитом "funbrain"
ABCya.com
ABCya.com, L.L.C. (або ж відомий ще під назвою ABCya!) – це веб-сайт, який надає освітні ігри та заходи для дітей шкільного віку. Ігри на веб-сайті розподілені за рівнями від дошкільного рівня до п'ятого класу школи, а також є поділ відповідно до предметних категорій, таких як букви, цифри та свята. Крім того, більшість ігор відповідають державним стандартам.
Сайт був заснований в 2004 році Аланом Тортолані, вчителем державних шкіл, шкільний округ якого не мав додаткового фінансування для придбання нового програмного забезпечення для його комп'ютерної лабораторії. Алан вирішив взяти справу в свої руки і створив свою діяльність для своїх учнів. Пізніше, інші вчителі в школі Алана запитували, де вони можуть отримати доступ до діяльності, тому він вирішив зареєструвати домен і народився ABCya.com. Тортолані вибрав саме це доменне ім'я «ABCya», щоб зробити його доступним для дітей і легким для знаходження через пошукові системи. У квітні 2017 року Ліза Тортолані стала головним виконавчим директором.
Перевагами ресурсу є:
-         спеціалізація на початковій школі;
-         барвистий інтерфеййс;
-         великий вибір ігр.
Недоліком ресурсу є його адаптованість лише під програми для iPhone і iPad.
Результат пошуку зображень за запитом "abcya.com"
Education.com
Цей інтрнет ресурс включає в себе ряд завдань та on-line ігор для вчителів та батьків, які можна використовувати в навчальному процесі. Ресурс містить багато розділів з різнх навчальних дисциплін та має градацію по класах. В контексті нашого дослідження цікавим є розділ on-line ігор, які гармонійно доповнять урок англійсьтької мови. Ресурс Education.com є продуктом, який презентує напрацювання вчителів США з різних штатів.
Серед переліку ігор варто звернути увагу на on-line гру «Sight Words Hopper». Гра допомагає при вивченні простих слів та допомагає у поєднанні їх звучання до їх орфографії. Прості слова є загальними словами, які не відповідають загальноприйнятим моделям, і вони не можуть бути візуально представлені. Тому читачі повинні знати їх «на вигляд». Мета гри полягає в тому, щоб допомогти анімаційному герою Cuz-Cuz стрибнути у правильну калюжу грязі. Ресурс пропонує ще багато цікавих ігор з анімаційним героєм на ім’я Hopper, наприклад, «Long Vowel Word Hop», «Digraphs Hopper», «Short U Rhyme Hopper», «Ending Sounds Hopper», «Common Noun Mud Hop» і багато інших.
Гра «Sight Words Cloud Catcher» також допомагає запам’ятати прості слова. Її завдання полягає у тому, щоб стибати на відповідні хмаринки, перетворюючи їх у веселки.
Оскільки в першому класі діти лише починають вивчати алфівіт і читати, то корисним доповненням стане гра «Blending Sounds Spelling». Діти в цей період починають вивчати прості слова, які складаються з трьох звуків: приголосний-голосний-приголосний (або мовою оригіналу CVC words). Гра Blending Sounds Spelling допомагає запам’ятати такі слова.
Цікавою є гра «What's in the Picture?», адже з її допомогою діти засвоюють необхідну лексику, розглядаючи малюнки і підбираючи до них необхідні слова та речення, які пояснюють, що зображено на малюнку.
Перевагами ресурсу є:
-         зручність у використанні (можна одраху фільтрувати інформацію за рівнем: дошкільний, 1 клас, 2 клас…)
-         інтерфейс ігор досить цікавий;
-         ресурс наповнений матеріалом, який складали носії мови.
Серед недоліків можна виділити лише один: для користування ресурсом необхідна реєстрація та є певні обмеження у безкоштовномукористуванні. Тому для повноцінного користування необхідно оплатити абонемант.
Результат пошуку зображень за запитом "education.com"
Starfall
Це дитячий веб-сайт, який формуванню основних навичок читання та письма англійської мови. Сайт пропонує матеріали для дітей дошкільного віку та учнів початкових класів. Ресурс заснований у 2002 році, веб-сайт вільний для використання і не використовує рекламу для отримання прибутку.
Перший рівень допомагає дітям вивчити алфавіт англійської мови. На цьому рівні веб-сайт надає учням всі букви алфавіту у верхньому регістрі і у нижньому регістрі. Коли учні бачать слово на екрані, вони чують всі звуки з яких це слово складають. На початку початкового рівня, учні створюють слова через додавання приголосних до різних слів. Букви в кожному слові підсвічуються, коли вони читаються учню.
Однією з найцікавіших ігор на цьому ресурсі є гра «Word Hunt». Перед нами постає анімаційний кролик, який пропонує нам знайти слова, щоб його описати. Гра має три етапи: підбір та озвучка прикметників, підбір та озвучка дієслів і складання речення з обраних слів.
Перевагами ресурсу є:
-         безкоштовний доступ до всіх ресурсів сайту;
-         спрямованість на початковий рівень (для учнів початкових класів);
-         цікава анімація і приємний голос для озвучування;
-         простий у використанні, працює навіть без реєстрації на сайті.
Єдиним недоліком може бути те, що платформа є абсолютно англомовною.
Fun English | Learn English
У додатку помічником у навчанні виступає милий кіт. Кожен урок складається з шести ігор, впродовж яких можна вивчити англійські назви цифр, дій, частин тіла, морських тварин, одягу, транспорту і т.д. Цікавим є також те, що за допомогою цього ж анімаційного героя можна вчити французьку, іспанську та китайську в інших додатках цього ж розробника.
Переваги:
-         слова озвучуються чоловічими і жіночими голосами з американським і британським вимовою (це допомагає дітям навчитися на слух сприймати різницю у вимові і відтворювати різні акценти самостійно);
-         додатковим бонусом в іграх йде приємна фонова музика, звукові ефекти і пісеньки;
-          яскраві картинки і чітка графіка та ілюстрація слів допомагають краще засвоїти лексичний запас слів;
-         додаток розроблений для користувачів відом від 3-10 років, що звужує спеціалізацію використання до дітей дошкільного віку і учеів початкової школи.
Недоліком є те, що додаток є платним і російськомовним. У бескоштовній вверсії є лише два доступних розділи, що складаються з 16 ігор.
https://youtu.be/2NYKUSrOXVM
Kids ABC Alphabet Puzzles
Додаток є веселою грою, яка допомагає дітям вивчати алфавіт і вимовляти слова. Clever Kids ABC Alphabet Puzzles – це гра для дітей дошкільного віку та учнів першого класу. Додаток створений так, щоб вивчити алфавіт від А до Z з HD графікою і приємною анімацією.
За допомогою додатку дитина може вивчати нові слова, форми і правопис слів. Ця гра для дітей є одночасно освітньою і веселою.
Переваги додатку:
-         додаток безкоштовний;
-         простий у вмкористанні;
-         цікавий інтерфейс;
-         барвиста анімація;
-         допомагає вивчати нові слова просто і легко.
Недоліки є те, що додаток розроблений лише сматфонів, тому на комп’ютері його відкрити неможливо.
Иконка kids abc alphabet puzzles hd

В всесвітній мережі Інтернет можна знайти не тільки готові on-line ігри, але й створити їх самостійно, використовуючи програми-конструктори.

Kahoot!
Цей ресурс являє собою ігрову навчальну платформу, яка використовується в якості освітньої технології в школах та інших навчальних закладах. Навчальні ігри «Kahoots» є вікторинами з безліччю виборів, які дозволяють генерувати користувачів, де доступ надається через веб-браузер.
Запропонована платформа може використовуватися для перевірки знань учнів, для формативного оцінювання або в якості перерви під час заняття.
Переваги:
-         ресурс можна відтворювати через різні веб-браузери і мобільні пристрої через веб-інтерфейс;
-         він є простим у використанні;
-         педагог сам генерує набір лексичного матеріалу для вікторини;
-         підтримується на рідних девайсах: комп’ютер, планшет, сматрфон;
-         відсутня реклама, що полегшує процес відкотрини;
-         процес гри об’єднує учнів та допомагає розвивати навики роботи в команді;
-         допомагає зацікавити дітей у вивченні нового матеріалу, задля перемоги у вікторині.
Недоліки:
-         для гри необхідно достатня кількість девайсів (що не завжди можливо у звичайному загальоосвітньому класі);
-         необхідний доступ до Інтернету.
Результат пошуку зображень за запитом "Kahoot!"
LearningApps.org
Це хмарний сервіс для створення і зберігання інтерактивних навчальних модулів. Існуючі модулі можуть бути безпосередньо включені в зміст навчання, а також їх можна змінювати або створювати в оперативному режимі. Метою є також збори інтерактивних блоків і можливість робити їх загальнодоступним. Такі блоки (так звані додатки або вправи) не включені з цієї причини ні в які програми або конкретні сценарії. Вони мають свою ценнность, а саме – інтерактивність.
Переваги:
-         можливість створювати власний контент;
-         цікава база вправ, створених іншими педагогами;
-         можливість фільтрувати вправи за віком, за спеціалізацією;
-         можливість сворювати власну вправу, взявши за приклад іншу.
Недоліком програми також є необхідність доступу до мережі Інтернет під час роботи в програмі.
Результат пошуку зображень за запитом "https://learningapps.org"
Наразі існує велика кількість програм, інтернет-сервісів, мобільних додатків та інших ресурсів для вивчення іноземних мов. Більша частина створюється за кротоном, адже в нашій країні недостатньо умов для запуску подібних проектів.

Комментарии

Популярные сообщения